Benzing kontrola čipov

Lubos Drgan (22.03.2015, 15:16)
Vážený chovatelia.
Od roku 2011 firma Benzing upozorňovala chovateľov, že podpora čipov BR bude ukončená v roku 2015. Poprosím aby ste si všetci ktorý požívate system Benzing vyskúšali ostrý závod nie tréning. Aby ste vedeli či Vám čipy BR fungujú alebo nie.
Ďakujem
Lubos Drgan (08.04.2015, 11:36)
Znova upozorňujeme chovateľov aby si vyskúšali urobiť kontrolný závod nie tréning, nakoľko sa v matke zmenil rok na 2015 tá už nebude podporovať čipy BR!!!
Milan Blahovský (08.04.2015, 12:24)
Ľubo stále nerozumiem tej "výmene" či "odpáleniu" čípov BR z prevádzky. Je mi akože prd po tom lebo našťastie nemám tento problém, ale buď boli čípy BR nabúrateľné špekulantmi alebo sa odbúrali špekulantmi. Žiaľ inak mi to nevychádza, snáď by bolo seriózne urobiť výmenu starých za nové, inak mi ostáva iba škodoradostne sa pousmiať nad užívateľmi systému Benzing. Nemáš tak trocha obavu, že viac nikoho na tento systém nenalákaš ??? Trocha mizerná obchodná stratégia,
Július Vida (08.04.2015, 12:56)
Príklad z praxe, prečo si nekúpiť systém Benzing. Ale, ani my ostatní sa netešme. Takýto hlúpy biznis si môže na nás vyskúšať aj iný výrobca. Na slovensku sa tomu hovorí " ozdravné opatrenia".
Jan Fecko (08.04.2015, 18:55)
Žial to je vedome poškodzovanie sukromneho, cudzieho majetku. Pravnici vedia pomocť. Či to je čip BR alebo chladnička , či auto všetko je sukromny majetok .Ako by to bolo keby vyropca po dvoch rokoch vam zničil auto , lebo prechadza na novu vyrobu.
Barbirik Igor (08.04.2015, 19:48)
Pokým vám niekto nezmení softvér tak by tie čipy malo brat a ak nie tak existuje zákon na ochranu spotrebitela,môžu zastavit výrobu BR čipu ale nemôžu znehodnotit výrobok .
Jan Fecko (08.04.2015, 21:13)
Presne tak , take počinanie je na hlavu postavene a za vymenu Matiek nehorazne peniaze.
Šimko František (08.04.2015, 21:56)
Jajaj , to bude ešte na tej téme veselo...
Milan Blahovský (09.04.2015, 07:39)
Určite je Feri lepšie sa na niektorých témach smiať, ale len aby to nebolo o plači a keď plačú chlapi , tak to je už vážne.
Snáď aj ty prispeješ v niektorom príspevku radou a nie iba posmeškom.
Šimko František (09.04.2015, 08:21)
Milan ja mám tiež Benzing . Teraz idú čipy PRO 7 , a ak by niekto resp. výrobca povedal že o 3 roky končia aby som sa pripravil na výmenu ,neostane nič iba kúpiť nové , staré vyhodiť , alebo si kúpiť iný EKS . Tu asi končí moja rada ... Veď ako inak sa dá pripraviť ? Len neviem prečo sú BR čipy nepoužiteľné veď s nimi boli holuby aj na olympiádach . Veta matky nebudú podporovať čipy BR , to stačí na vysvetlenie ?
Milan Blahovský (09.04.2015, 08:40)
Trocha rýchle a bezduché vycúvanie z problému. Otázka znie prečo firma zmenila podporu BR ? Boli "prelomiteľné" alebo si povedala ideme prispieť k ekonomickému výsledku spoločnosti. Každopádne však mala reagovať v duchu výmeny kus za kus. Predsa ani jeden z vlastníkov ich systému nebol dôvodom pre "skvalitnenie" svojich výsledkov ( teda okrem firmy Benzing či Gantner ? )
Lubos Drgan (09.04.2015, 09:03)
O žiadne odpálenie nejde, len novy systém už nepodporuje čipy Br a nič viac. Upozorňovali sme už od roku 2011 že čipy sa nebudú vyrábať a nebude na ňe podpora . Ale poznáš to každý holubár počúva len to čo chce. Ak sa jedna o čipy Br nie sú na vyhodenie, budú ich potrebovať ty holubári čo majú staré systémy .

Do systému Benzing a čipov Br sa nik nenabúral a ani nenabúra na rozdiel od druhých systémom ako napríklad Brikon kde vám to bolo jasne ukázane a predvedene.

Ak sa jedna o lákanie na systém Benzing ,ver tomu že ja som nie človek ktorý sa tlači cez mŕtvoly.

My predávame Benzing systém medzi systémami. Nebudem tu rozpisovať. O jeho kladoch. To každý súdny človek vie ,že tento systém nemá konkurenciu .

Lubos Drgan (09.04.2015, 09:38)
Táto zmena sa týka len nasadzovacích jednotiek, ktoré boli zakúpené alebo vymenené do troch rokov. Staršie nasadzovacie jednotky čipy BR brať budú pokiaľ sa na nich neurobí upgrade softwaru.
Ján Kováč (09.04.2015, 13:21)
Postupne kazdy system meni cipy a treba dat novy program,ako aj Tauris skoncil vyrobu cipu a prisli nove RS a je potrebne nahrat novy program urcite to caka aj ostatne EKS
Barbirik Igor (09.04.2015, 21:46)
Pán Drgán to tu chcete obhajovat niečo čo je nefunkčné ,to nemyslíte vážne.Alebo si myslíte že chovatelia si budú každé tri roky kupovat nové čipy alebo nebodaj nové EKS? To sa môžeme vrátit spet k starým hodinám ! Vy tu jednoznačne porušujete zákon o ochrane spotrebitela.!!!!!
A prosím vás nemiešajte sem Brikon matka brikonu zoberie viac druhov čipov.
Lubos Drgan (10.04.2015, 08:16)
Pan Barbirik neviete o čo sa konkrétne jedna.Nevsťahuje sa to na všetky.EKS Benzing.
Ak sa jedna o porušenie zákona,tak to už nechajte na druhých .

Vaša posledná veta ma len utvrdila. O stave EKS na slovensku a ich zabezpečenia.
Naozaj je to systém na úrovni ,keď dokáže mať v sebe možnosť pridelenia viacerých čipov na jedného holuba. A ta veta čo ste napisali .
A prosím vás nemiešajte sem Brikon matka brikonu zoberie viac druhov čipov.
p.Barbirik bojím sa že za chvíľku bude brať aj pretekové gumičky
Už len na záver,hľadám logiku a premýšľam prečo okolité krajiny povinne upravujú softvér.
Asi majú malo práce, nudia sa .
Alebo chcú pretekať fér play.
Áno ta druhá myšlienka je správna.
Mňa už nebaví každý rok pripomínať a upozorňovať na nedostatky v EKS systéme.
A to stačí, urobiť len úpravu softvéru.
Nie každý rok, určite by to stačilo raz za 3 alebo 4 roky.Podľa požiadaviek.
Veď sú chovatelia čo majú hodiny 15 rokov staré.
Máte vôbec predstavu ako postúpil vývoj v priebehu 15 rokov.

Škoda mrhať časom, v živote je viac podstatnejších veci.

Prajem Vám veľa holubárskych úspechov a k tomu zdravie.

Ľubomír Drgáň
Josef Kondrys (10.04.2015, 10:19)
Chtěl bych připomenout, že pan Drgáň se nenaboural do systému BRICON. Ti, kteří tenkrát u celé této komedie byli přítomní, viděli jasně čip, který svojí velikostí odpovídal velikostí na přerostlého kohouta masného plemene. Tedy čip absolutně nestandartní. Ty dva čipy, které tam tehdy donesl pan Drgáň, byly už v roce 1994 zakázené, protože neměli tzv. plovoucí kód. Na konstatovacím listě by se objevily tedy bez plovoucího kódu a každá kompetentní komise by takového holuba vyřadila a chovateli by doporučila , aby holuba prostě přečipoval. „Chovatel je povinnen používat čipy doporučované výrobcem“.
Stejně jako vyžadoval minulý rok přelepky jako blomby. Blomba u BRICONU je, ale není vidět. Funguje to tak, že když chce někdo do zařízení neoprávněně vniknout, zařízení znehodnotí a přestane být funkční.
Celá tato epizoda svědčí o tom, že pan Drgáň přes mrtvoly jde a ne naopak. O tom, zda je ten který systém jednoznačně nejlepší rozhodují chovatelé sami, nikoliv prodejci. A to, že si majitelé systému který nabízí pan Drgáň v poslední době houfně objednávají jiné systémy hovoří samo za sebe.
Lubos Drgan (10.04.2015, 11:54)
Pan Kondrys treba si priznať aj porážku, keď niekto niečo robí urobí aj chybu. Veď je to normálne.
My sme Vám poukázali na Váš nedostatok. Vaša povinnosť bola danú chybu odstrániť .
A nie tu písať o vašej dokonalosti. Pri danej prezentácii Váš systém vôbec nezareagoval na možnosť odhalenia ani v najmenšej miere. Dôvod u vás bol, zastaralý operačný systém. Tak ja na vašom mieste ako predajca by som trval na obnove softvéru, aby sa daný problém nezopakoval.
Pan Kondrys koľko takých systémov je v obehu do dnešného dňa? Sam neviete .
Česko a Slovensku sú posledne krajiny v FCI ktoré nemajú v svojich stanovách presne určenie softvéroveho vybavenia konštatovacích systémova ako vidím, ani dlho nebudú mať. Pan Kondrys mate pravdu Mercedesov sa vo svete predá menej ako Dacii .
Milan Blahovský (10.04.2015, 12:08)
Pokiaľ bude Mercedes meniť kolesá každých 100 km potom možno aj na tej Dácii sa ďalej a možno aj rýchlejšie dostaneš. Ľubo, len aby nám neunikala podstata problému. Osobne som za opatrenia, ktoré znemožnia víťazstva outsiderov v pretekovom koši, ale inteligentnejším a možno aj citlivejším spôsobom.
Barbirik Igor (10.04.2015, 19:49)
Pán Drgán sistem bricon ste sem zamiešali vy . A nezavádzajte chovtelov ja som napísal že matka zoberie viac druhov čipov, a nie že jeden holub môže mat viac čipov !
Pán Drgán vy hladáte logiku milion vyradených čipov sa rovná 1 500000 eur to je vaša logika !
Pá Drgán dobrý hekeri sa naburajú do bánk a štátnych inštytucií a EKS bi bola pre nich len hračka.
Pán Drgán asi som zavrtal do čierneho však !

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené