Neoficiálnde výsledky CV kategórii Šport

František Dohňanský (20.12.2014, 21:24)
Pozdravujem všetkých zvedavcov, na stránke CV Trenčín www.cv-trencin.webnode.sk/ sú zverejnené Neoficiálne výsledky kategórií Šport a Pokyny k Olympiáde, ktoré sa týkajú prvých 3 chovateľov, aby predložili dokumentáciu k víťazným holubom už pri odovzdaní kolekcií na CV Trenčín.
Miroslav Ďurana (20.12.2014, 21:52)
Wiederman Bárdos sa odsťahovali na Kysuce.Kde ešte neboli?Opravte to.
František Dohňanský (21.12.2014, 08:37)
Ďakujem p. Ďurana, mýliť sa je ľudské, kto nič nerobí ten nič nepokazí. Samozrejme to opravím, pomýlili ma skratky KM Kysucké Nové Mesto a KN komárno.
Ing.Miroslav Vidhold (21.12.2014, 21:58)
Výpis z Uznesenia Prezídia SZ zo dňa 17-18.10.2014: " III. Prezídium SZ CHPH vydáva stanovisko: 1. Pretekový poriadok SZ CHPH, hlava I, odsek 4: „Všetky preteky musia byť zaradené v pretekových plánoch ZO, ŠP, VS, regiónoch a ŠK CHPH, ktoré musia byť doručené na sekretariát Zväzu do 31.3. bežného roka.“ Na základe uvedeného ustanovenia možno holubom pre výpočet výsledkov vo výstavných kategóriách započítať iba koeficienty z pretekov, ktoré boli deklarované v pretekových plánoch pre príslušný rok do uvedeného termínu. " Dávam do pozornosti UKK SZ CHPH,kedže schvaľuje správnosť deklarácie pretekových výsledkov holubov OZ CHPH na CV a tým pádom aj celkové výsledky CV.
Štefan Gubric (22.12.2014, 08:18)
Správne pán Vidhold.Platí to len pre výstavu usporiadanú SZCHPH a nie pre výstavu usporiadanú FCI.Tu platia podmienky FCI 20 účastníkov závodu a 250 nasadených holubov.FCI prihliada len na to aby účastníci preteku boli členmi SZCHPH.Do budúcna pán Vidhold keď 20 chovateľov SZCHPH budú mať na to , tak možu si usporiadať komerčných pretekov koľko chcú a tie výsledky pretekov si možu zarátať do výstavných podmienok v Olympijských kategorii. Možu to usporiadať aj chovatelia z ulice.Viď -Belgia.Doporučujem Vám sa sťažnosť podať na FCI na to máte právo.Toto je moj názor na podmienky výstavy usporiadané FCI.S pozdravom Šťastné a veselé Vianočné Sviatky veľa zdravia všetkým chovateľom a ich rodinám praje Štefan Gubric s rodinou.
Štefan Nochta (22.12.2014, 08:57)
p. Vidhold, Vy si to asi pletiete s MS, kde musia byť preteky deklarované, u Olympijských podmienok FCI platí úplne niečo iné.......p.Gubric to jasne napísal. Veselé Vianoce.
Ing.Miroslav Vidhold (22.12.2014, 11:29)
Zdravim Vás páni :-), asi najlepsie viete o kom tu píšete,po slovensky povedanè:;,trafená hus zagága".Neviem koho tu obhajujete,ale pečiatku pod kartu na výstavu dáva orgán,kt.je zodpovedný za to,že výsledky holuba zodpovedajú určitým pravidlám všeobecne platným, v tej ktorej krajine patriacej pod FCI.Pečiatku tam nedáva "ulica",ako Vy tvrdite a ak ano,tak si spravte výstavu na ulici a chodte sa na tie holuby dívať tam.Máte veĺmi chabè znalosti ako sa závodí v B,každý pretek je dopredu deklarovaný aj na úrovni klubov a nezavádzajte tu svojimi výmyslami serióznu holubársku verejnost.
Štefan Nochta (22.12.2014, 11:47)
.....škoda reči s nechápavým "serióznym"človekom......
Peter Grék (22.12.2014, 13:15)
Ja len trochu rozvediem slová p.Vidholda, pretože určite nepatrí k tým nechápavým - skôr naopak. Právo organizovať a usporiadať preteky poštových holubov, ako i vydávať pretekové výsledky na území SR majú jednotlivé organizačné zložky SZ CHPH. Základnou normou ktorá upravuje spôsob pretekania je Pretekový poriadok.Ten v Hlave I, odsek 4 hovorí:"Všetky preteky musia byť zaradené v pretekových plánoch ZO, ŠP, VS, OZ, regiónoch a ŠK CHPH, ktoré musia byť doručené na sekretariát Zväzu do 31.3. bežného roka". Pre tých, ktorí tomu nechcú rozumieť Prezídium vydalo aj stanovisko, ktoré tu pán Vidhol správne uviedol a ktoré tento 4.odsek Pretekového poriadku pre nechápavých aj vysveľuje: "Na základe uvedeného ustanovenia možno holubom pre výpočet výsledkov vo výstavných kategóriách započítať iba koeficienty z pretekov, ktoré boli deklarované v pretekových plánoch pre príslušný rok do uvedeného termínu". Deklarácia OZ Komárno ako posledný pretek sezóny 2014 deklaruje pretek Humpolec 2 (28.9.2014). Pretek Louny z 5.10.2014 tam deklarovaný nemá tzn. že koeficienty z tohto preteku nemôže využiť na výstavy organizované SZ CHPH žiadny zo zúčastnených chovateľov. Ak tie koeficienty chceli využiť, mali nato myslieť skôr a pretek Louny mali dať do svojho plánu OZ a do 31.3.2014 mal byť zaslaný na SZ. Nechápem ako mohol funkcionár OZ Komárno ktorý má výber holubov na CV na starosti tento pretek zaradiť medzi platné preteky svojho OZ na CV. Do kolekcie SZ na vrcholové podujatia sú už roky vyberané holuby na základe ich umiestnenia na CV a verím že to tak aj roky zostane! Lebo ak nie, môžeme to naše holubárenie rovno zabaliť. [%sig%]
Gabriel Bargel (22.12.2014, 16:07)
Vážení páni.Okolo toho holuba viacero vecí nesedí.Ako ja viem ten komerčný pretek Louny každý chovateľ mal hlasiť prvého holuba.Pán Wiederman holuba nenahlásil tak automaticky mal byť vyradený z preteku.Ďalšia vec:Pán Bárdoš je členom na Slovensku aj v Maďarsku.Slovenské stanovy píšu,že členom môžeš byť v jedno ZO a OZ.Je to všetko čudné veď pán Wiederman v časopise Letu zdar u pána Matušku bolo napísané že vyhral 17.pretekov OZ zo 16.Ďalšia vec:dvoj hodinový náskok holuba.Kde sa končí neprimeraný náskok povie už k tomu niekto niečo,veď v našej oblasti za 5 minút chceli holuba vyradiť.
Július Vida (22.12.2014, 16:59)
Pripájam sa k p. Vidholdovi a p. Grékovi. Každé OZ pri tvorbe pretekového plánu, môže doňho zaradiť 20 i viac pretekov. Koľko finančne zvládne. Tu nikto nikomu nič neurčuje ani nebráni. Podmienkou je, aby tieto preteky boli v tomto pláne uvedené, zaradené a toto všetko bolo do daného termínu zaslané na SZ. Nič viac, nič menej. Zostavovatelia plánu OZ Komárno toto nedodržali, tým neboli splnené podmienky na vyhodnotenie daného preteku pre výstavy. Podmienky treba rešpektovať a podriadiť sa im. Nie hľadať cesty, ako ich obchádzať.
Štefan Nochta (23.12.2014, 07:58)
p.Grék, Vaša analýza Vidholtovho príspevku nebola potrebná pre mňa, ale dobre, že ste to napísal. Uznesenie Prezídia je zo dňa 17-18.10.2014, ako správne uviedol p. Vidhold, teda začína platiť po tomto dátume.........ja som vo svojom prvom príspevku poukázal na rozdielnosť výstavných podmienok medzi SZCHPH a FCI spolu s p. Gubricom, no v tom momente p. Vidhold začal peniť od veci. Ja som písal iba o výstavných podmienkach a nie o bluboch p. Vidholta. K príspevku p. Bargela sa nejdem vyjadrovať, nakoľko je scestný.....znázorňuje charakter autora....... Nakoľko som mal viac dotazov na spomínaných 17 víťazstiev v pretekoch OZ, tak k tomu viem povedať iba toľko, že ja som spomínaný článok nečítal, nepoznám presnú formuláciu, ale predpokladám, že tam malo byť písané, že holuby p. Wiedermana počas uvedenej sezóny získali 17 víťazstiev a pre tých menej chápavých a krčmových odborníkov to rozložím: Ak holub získa prvenstvo v Regione, tak získa aj v OZ, aj v ZO, aj v pásme. Kto nemá problém s počítaním, tak si to hravo zráta, že holub teoreticky môže získať za sezónu viac prvenstiev, ako je počet pretekov. Na Slovensku je žiaľ charakteristickou vlastnosťou závisť a osočovanie úspešných chovateľov zo strany tých ostatných, toto by mi viacerí úspešní chovatelia vedeli potvrdiť. Môžem však napísať aj pre tých neprajníkov radostnú správu (aspoň pre nich), že p. Wiedermann zvažuje vystavovanie svojho úspešného holuba, bude to však na škodu pre tých rozumnejších, ktorý by si radi tohoto skvelého holuba pozreli, ale tých útokov zo strany neprajníkov je neskutočne veľa................dokonca aj na predsedu OZ!! Je až neuveriteľké, kam siaha ľudská nevraživosť!!
Štefan Nochta (23.12.2014, 08:11)
K môjmu predošlému článku ešte dodám, že poznám 3 druhy chovateľov: 1. čo to robia zo záľuby a majú z toho radosť 2. profesionálov, ktorí sa aj správajú profesionálne 3. a tí ostatní.......
Ján Fecko (23.12.2014, 08:43)
P. Nochta a ja mám návrh ešte aj na štvrtý typ. Tých, ktorí v tom majú záľubu, ale pracujú v zahraničí, avšak majú obetavé manželky, ktoré sa im o holuby starajú a dávajú ich na preteky. A dokonca aj vyhrajú 3 cenu v regióne :-).
Ľudovít Jančok (23.12.2014, 08:45)
Zdravím Vás. Pán Nochta do ktorej kategorie sa radíte? A pán Wiederman? Šťastné vianoce prajem všetkým. Pozdravujem Ludvik.
Štefan Nochta (23.12.2014, 08:58)
P.Jančok, sa sa bezpodmienečne radím do 1.kategórie.
Štefan Nochta (23.12.2014, 09:06)
....a preferujem len maratonske preteky, kde takéto nesváry nemajú miesta! Keď som pred dvomi rokmi preberal ceny v Maďarsku pre slovenských chovateľov, mal som z toho väčšiu radosť, ako samotní chovatelia a to preto, že sme v tak silnej konkurencii dokázali obstáť a tento rok sme dokonca triumfovali zásluhou p. Jandu, ktorý doslova exceloval!! To je radosti, a kto to neprežíva, je ochudobnený!! A v týchto OZ súťažiach je to pravý opak.......paradox....
Štefan Nochta (23.12.2014, 09:21)
p. Fecko, môže byť! U nás takýto prípad nepoznám, ale ak sú takéto prípady, klobúk dole!!
Július Vida (23.12.2014, 10:34)
Tých kategorií je určite viac, ale na jednu veľmi populárnu by sme nemali zabúdať. Tí, ktorí chcú vyhrať za každú cenu. I za cenu dopingu, podvodu....... atď. Takí ochudobňujú všetkích chovateľov.
Štefan Nochta (23.12.2014, 10:49)
To iste! A proti takým použiť tie najtvrdšie sankcie!
Gabriel Bargel (23.12.2014, 11:07)
Pán Nochta ten krčmový odborník ste asi vy.
Štefan Nochta (23.12.2014, 11:15)
tesne vedľa.........som abstinent.....
Ľudovít Jančok (23.12.2014, 13:00)
Zdravím Vás. Pán Nochta veď to neberte tak vážne. Hovorí sa že Tí čo nepijú sú najhorší, ale zase si to neberte na seba. V holubárskom športe sa vždy nájdu takí....... Za nikoho netreba dávať ruku do ohňa. Treba s tým počítať a nič im nedarovať. Prajem šťastné sviatky. Pozdravujem Ludvik.
Peter Blanarovič (23.12.2014, 17:33)
SZ CHPH svojim stanoviskom zo dna 17-18. 10. 2014 len potvrdil že si stoji za metodickými pokynmi vydané v obežníku č.1.2014 podpísaný p.Dudzik. To isté je aj v obežníku z roku 2011 a 2012 odoslať PP do 31.03. daného roku. Je povinnosťou OZ tieto pokyny a aj uznesenia plniť.Treba si prečítať /Stanovy/ Čo je povinnosťou OZ ako právneho subjektu plniť.
Peter Matalík (23.12.2014, 17:50)
P.Nochta.Aj keď je to od veci,tak s tými maratónskymi tratiami máte 100% pravdu!Skupina chovateľov z Východu v sezóne 2015 ideme znova do toho.Tie žabomyšie vojny v OZ a medzi OZ-tkami sú už únavné-nevraživosť, závisť,smer vetra-nekonečný príbeh.Prajem pokojne prežitie vianočných sviatkov všetkým chovateľom a ich rodinám.
Štefan Nochta (23.12.2014, 20:47)
SUPER!!! Peter, urobil si mi radosť....určite tam na Východe ste si nachovali poriadnych "borcov" a budete miešať karty. Paráda, bude to zaujímavé. Teším sa, určite prídeš aj na konferenciu. Teraz budem mať Vianoce ešte veselšie... -Vitajte späť východniari- Tvoj príspevok ma zdvihol zo stoličky....... Aj Tebe krásne Vianoce, aj ostatným "maratóncom" a ich rodinám.
Ľubomír Janda (23.12.2014, 22:33)
Tak z tejto informácie sa tešíme asi všetci, len dúfam, že podmienky prepravy sa nevrátia do rokov 2009 a 2010 ... ! Štefan, a vo všeobecnosti, účasť na konferencii, by mala mať tiež svoje pravidlá v zmysle zastupiteľnosti, obdobne ako pri konferenciách OZ. Už konečne aj v MDKS ...! Letu zdar! Ľ.J.
Peter Matalík (23.12.2014, 22:36)
Holuby dovezieme do Rosinej.
Ľubomír Janda (23.12.2014, 23:26)
Skôr som mal na mysli niečo úplne iné ... Letu zdar! Ľ.J.
Štefan Nochta (24.12.2014, 07:53)
Ľubo, do konferencie budú pravidlá určite zverejnené a delegáti budú včas vyrozumení. Ja to so šerifom dohodnem....

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené