Ako sa (ne)majú štartovať holuby...

Milan Blahovský (16.06.2014, 10:35)
Pre tých čo si myslia, že skoré štarty sú výborným rozhodnutím.... https://www.youtube.com/watch?v=7OGzaKtxyDs
Daniel Krajcik (16.06.2014, 11:03)
Myslim, ze vcera to nebolo len o skorom/neskorom starte. Viem, ze aj holuby inych OZ (ktore boli neskor, ba i podstatne neskor odstartovane) mali problem odletiet. Poobede mi volal starter, ktory pustal nase holuby o 06:15 v Prahe. Hovoril, ze holuby mali problem odletiet ... presne ho odcitujem "pustit se do směru". Preto si nemyslim, ze skory termin bol jedinym faktorom toho, co sme videli na videu.
Dušan Konečný (16.06.2014, 11:14)
Vcera sme (OZ BA) pustili 05:15 v Chomutove (cca 380 km v priemere), pretek sme mali dobry. Predpokladane trvanie okolo 30 minut. Problemy s odletom holubov sme nemali hlasene. Rychlosti prvych holubov vyse 1400 m/min
Milan Blahovský (16.06.2014, 11:59)
Nejde mi o to aby som preberal či je rozhodnutie o vypustení holubov z časového hľadiska správne.
Už pár dní vopred avizovali média o silných slnečných erupciách ( niektoré aj s cieľom vyvolania senzácie a zvýšenia sledovanosti ....).
Ide mi o to aby sa ukázalo ako to je ak sa spojí dohromady viacero faktorov - ľahostajnosť vodičov, tlak chovateľov na svoje štartovacie komisie, nevhodné počasie a pod.
Včerajšie preteky boli ovplyvnené severným prúdením hlavne v ČR či na západe SK, na východ to dorazilo až popoludní.
Naše OZ púšťa holuby po podrobnom rozbore viacerých faktorov a máme za to, že štart do neistoty vo forme blízkych oparov sa prejaví na celkovom výsledku doletov. Letíme zatiaľ sezonu s maximálnou spokojnosťou chovateľov / až na pár výnimiek, ktorí sa sklamali v minulotýždňovom teplom počasí na 550 km preteku)
Včera pustilo OZ SNV + KK + SB prvýkrát spoločne a napriek predsezónnym dohodám o koordinácii štartov sa urobí tlak na výcvikára OZ s cieľom skorého štartu, napokon to ustali na 5:45 hod. Pretek s rýchlosťou prvého holuba 1377 m/min. trvanie cca 40 min. pri vypustení cca 7700 ks.
Ak by niečo podobné vyviedli naši vodiči, tak sedeli v aute OZ naposledy a takí chovatelia čo podporujú takéto štarty by sa mali nad sebou zamyslieť. Toľko asi pohľad na vypustenie v Humpolci 15.6.2014 skoro ráno.
Milan Blahovský (16.06.2014, 12:22)
A aby som nebol iba kritikom, vodič OZ Detva si zaslúži mimoriadnu odmenu za včerajšie riešenie situácie.
Peter Rešutík (16.06.2014, 13:24)
tiež by som chcel touto cestou poďakovať vodičovi OZ Detva p. Milanovi Bobrovi za rozvážnosť a triezvi úsudok na štarte. Ja ako výcvikár neviem na 100% zhodnotiť či je možne holuby vypustiť alebo nie on musí vedieť zhodnotiť situáciu. Toto video som mu dal natočiť ako svoje "alibi" pred vlnou kritiky za neskorší štart. Zo strany chovateľov je vyvíjaní tlak na skoré vypúšťania s ktorými ja v podstate súhlasím. Keď sa rieši vypúšťanie holubov medzi 05:00 a 06:00 drvivá väčšina chovateľov ešte spí a ani netušia čo sa deje v mieste štartu. Samozrejme že kritizovať vie každý.... Tiež zbožňujem argument" prečo čakáte zo štartom ved u nás svieti slnko" ale aké počasie je v mieste vypustenia nikoho nezaujíma...
Dušan Konečný (16.06.2014, 13:41)
Ale v konecnom dosledku sa pripadne rozhodnutie o skorsom vypusteni vcera neukazalo ako nespravne...ci?
Peter Rešutík (16.06.2014, 13:49)
no my sme čakali kým tie holuby neodleteli...to ako dopadli chovatelia z Maďarska neviem
Zdeňek Adamík (16.06.2014, 13:53)
1) starter-ři jsou jmenováni před závodní sezonou na celou sezonu, mělo by to být na základě jejich dosavadního renomé a zkušeností (ne všechno a o všem vypovídají servery o počasí) z čehož do jisté míry vyplývá i jejich intuice; 2) takže NIKDO by jim do jejich práce neměl kecat, zejména pak ne různí fukcionáři ti jim důvěru již jednou dali; 3) starteři v OZ by měli být před různými ataky odolní 4) starteři, pokud jsou v určité nejistotě, se sami jistě rádi zeptají na názor, ale obvykle ne nějakých bafuňářů, nýbrž kolegů starterů z jiných OZ nebo i ze zahraničí o jejichž fundovanosti se během let přesvědčili.
Dušan Konečný (16.06.2014, 14:04)
Realita v OZ (verim, ze nie len v nasom). Pred sezonou musime prosit ludi, aby sa tej funkcie ujali. Pocas sezony sa vzdy najdu chytraci, ktori by to vedeli robit lepsie a snazia sa montovat do startov, este viac je tych, ktori svoje zazracne schopnosti objavuju po preteku (najma po zlom). Ak komisii nevyjde start, su okamzite tercom utokov z kazdej strany. Pripomienky casto trvaju az do konca sezony, niekedy dlhsie. Ich odmena za dobre vykonanu pracu: ziadna
Peter Rešutík (16.06.2014, 15:41)
Dušan lepšie si to ani vystihnúť nemohol
Zdeňek Adamík (16.06.2014, 18:29)
Tak ještě jednou. Pokud závod nevyjde tak se vinu snaží, někteří, svalit na startera; ano mohou mít i pravdu, ale předtím je třeba si položit několik otázek: 1) byli moji holubi dostatečně připraveni? Byli ve stoupající formě nebo naopak? Byli absolutně zdraví? (zejména při závodech holoubat) 2) byli holubi počas dopravy řádně ošetřováni? 3) přijel zoobus na místo startu s dostatečným předstihem, aby si holubi mohli po náročné cestě odpočinout (mnohdy pro ně náročnější než let sám) a napojit se? 4) mohl starter zasáhnout při DT či SDT, když holubi již byli ve vzduchu? (nenadálá, nepředvídatelná bouřka z rozdílu teplot, nepředvídatelné erupce na slunci, zemětřesení apod.). Pokud si na 1- 3 můžeme s čistým svvědomím odpovědět kladně, je podíl startera na negativním výsledku závodu zřejmý. V ostatních případech "držte prosím zobáky"!
Peter Rešutík (16.06.2014, 19:09)
p. Adamik tu ale nikto nehodnotí štartéra ten v danom prípade nemá z vypustením nič spoločne!!! Maďari nepotrebujú štartéra im stačí prísť na miesto štartu a vypustiť. V tomto prípade je zodpovedná posádka vozidla ktorá sa zbavila holubov a hurá domov.....
Milan Blahovský (16.06.2014, 19:20)
Maďarskí prepravcovia sa už neraz preslávili, stačí pozrieť pár videosekvencii na stránke holubar.sk. Činnosť našich OZ v tomto smere je podstatne na vyššej úrovni oproti susedom dookola - verejná informovanosť o štartoch, záznamy o štartoch, organizácia pretekových plánov, kontrola dokumentácie. Hlavne, že na nás organizátori budúcej olympiády tlačia uskutočňovať antidopingové kontroly s cieľom akejsi očisty koeficientov ( aj našich ) holubov. Neviete náhodou kde sa bude konať ?
Zdeňek Adamík (16.06.2014, 21:46)
Nezlobte se pane Rešutík, ale váš příklad je tak česky řečeno: "Mimo mísu".
Peter Rešutík (16.06.2014, 21:53)
tak mi to skúste vysvetliť ja hovorím o konkrétnom videu.
František Šimko (16.06.2014, 22:16)
OZ Michalovce letela Sadki v Poľsku , v našej ZO ktora patrí k najsilnejším čo do počtu ako aj % úspešnosti večer chýbalo cca 50 % holubov . Trať má cca 560 -600km . iba špekulujeme čo sa udialo na trati... Počasie až na vietor bolo v norme ani horúčavy ani búrky. Pan Adamík aký na to máte názor ?
Zdeňek Adamík (17.06.2014, 06:48)
Aha, tak to jsem nepochopil, diskuzi jsem vedl v obecné rovině.
Peter Rešutík (17.06.2014, 06:53)
nevadí aj majster tesár sa niekedy utne.....
Zdeňek Adamík (17.06.2014, 08:50)
Pane Šimko velmi těžko se mi na tuto složitou otázku odpovídá, takže musím opět jen v obecné rovině: o výsledcích závodů rozhoduje mnoho faktorů, pokud je jich většina pozitivních tak výsledek je rovněž velmi dobrý a naopak ... Co rozhodlo v daném, konkretním případě by měli vědět chovatelé ve Vaší ZO či Vašem OZ. Oni by si měli položit otázku, zda například udělali všechno pro dobrý zdravotní stav, vždyť už je polovina sezony. Jestli se neuspokojili s dosavadním lehčím průběhem závodní sezony, zejména při letošním většinovém severním proudění. Kromě toho vychováváme drtivou většinu neschopných PH, neschopných ve smyslu získávání cen v popředí závodního pole. K počtu odchovaných holoubat ve třetím roce jejich života je na holubnících maximálně 10% špičkových závodníků. A proto je nedostatečná selekce jak v ruce tak závodním košem mnohdy příčinou nenadálé ztráty při těžším průběhu závodu. Takže jen tolik chci říci.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené