Biznis po slovensky

Milan Blahovský (16.02.2014, 08:51)
http://allegro.pl/oryginalne-obraczki-slovakia-2014-fci-i3964991158.html?source=mlt Hlavne že SZ, už v máji nemá ani rezervné krúžky na sekretariáte....
František Vaňo (16.02.2014, 12:29)
Slovenské krúžky sa predávajú v Poľsku. Minulý rok som si doobjednával zväzové krúžky a už sa mi neušli. Ale podľa obrázku na Poľskej stránke sa predávajú krúžky 02906 - Tvrdošín. Nie zväzové 0999.
Milan Blahovský (16.02.2014, 12:44)
Na SK sa kúpia za necelých 1 Zlote a na dražbe idú po 3 Zl. Poľské sú podstatne drahšie, tak prečo nekúpiť aj naše. Môže sa hanbiť ten kto ich tam ponúkol, neviem ako by som riešil podobný prípad ak by sa jednalo o krúžky nášho OZ, minimálne však verejnou kritikou zverejnením chovateľa, ktorý tak učinil by som takéto individúm konfrontoval. Nie je to prvý prípad, určite ani nie posledný. Tuším pred rokom to bolo tiež o sérii krúžkov v OZ Tvrdošín či ZO Trstená, ale vzhľadom na to že odtiaľ je člen prezídia sa určite nájde riešenie..... Krokom by mohlo byť navýšenie ceny krúžku na cenu ostatných krajín v okolí, ale to by znamenalo bolestný dopad pre 99,9 % nevinných členov SZ, podobne ako sa to robí ďalšími krokmi v našich základných dokumentoch, kde 99 % členskej základne dopláca na ich porušovanie v rôznych dokumentoch od Stanov až po výstavnícky či rokovací poriadok.
Ľubomír Janda (16.02.2014, 16:31)
... a možno sa dotyčný inšpiroval predajom mláďat MS testovania v Nitre z roku 2012. To bol tiež „Biznis po slovensky“!
Eduard Buček (16.02.2014, 19:25)
Milan výbor OZ - Tvrdošín v tom nemá prsty .
Milan Blahovský (16.02.2014, 19:28)
Edo, o tom som sa ani slovom nezmienil. Ak sú krúžky ZO Trstená, okruh obchodníkov sa zúžuje, predsa existujú aj nejaké rozdeľovníky či nie ? Ak má potrebu si privyrobiť, nech sa páči, ale je to úbohe.
Eduard Buček (16.02.2014, 19:37)
Ja len preto ,aby sa vedelo že výbor OZ v tejto veci je čistý.
Marek Hradil (16.02.2014, 20:04)
A co je na tom? Je to v rozporu s některým ze svazových dokumentů? Pokud ne, může si s nimi přeci majitel naložit dle svého uvážení, ne? Když je někdo koupí, ať je prodává třeba po 10 Zlotých....
Milan Blahovský (16.02.2014, 20:12)
Tak to je pekný názor tiež, smekám klobouk Marek.
Ľubomír Drgáň (16.02.2014, 20:18)
Milan o čom to tu píšeš.Chovateľ ma možnosť si objednať toko krúžkov,koľko chce. Stanovy ,alebo náš predpis nám neukladajú koľko krúžkov má chovateľ určených na každý rok.A ako sam vieš a poznáš chovateľov, tak každý si objedná len toľko čo si myslí že odchova mladých holubov.A koncom roka na posledné hniezdo po dobrých holubov zháňa ešte ďalšie krúžky. Ja v Trstenéj som to riešil tak že som objednal o 1000 ks naviac a potom si chovatelia prišli potrebné krúžky dokupovať či z našej ZO ,alebo oblasti.Ak sa nemýlim tak aj tebe som posielal.A kedy som neobjednal viac tak by chovatelia nemali čím okrúžkovať svoje holuby. Ale poznáš to prečo by som mal objednať na viac ,čo keby mi náhodou zostali. Keď zrekapitulujem rok 2012 zostalo mi asi 350 ks krúžkov. Rok 2013 zostalo asi 380 krúžkov . Rok 2011 zostalo 180 krúžkov . Tento rok som podotkol chovateľom,že nech si zoberú ,toľko krúžkov. Aby mi nezostali na ďalší rok . Ak dobre vieš do Trstenej nám pribudlo asi ,ešte 5 chov z Poľska.ktorí nemali nahlasene krúžky.Prišli za mnou či mám a za koľko. Pri cene krúžku pokrútili hlavou a zobrali . Ako s nimi naložili a koľko zarobili to už ma netrápi.Ja som rád že mi nezostanú na druhy rok. A ak dobre vieš,tak ja prevažne krúžkujem ,alebo som krúžkoval NL,BE,DE, a podobne.Tam keď chceš vymeniť,jeden NL musíš dať 5 SK . Ale to je myslím len moja vec ako s tím naložím . A v konečnom dôsledku budme radi že naše krúžky sú žiadané. Je to asi tím že na slovensku sú dobre holuby. Ale ak chcete lacne krúžky tak na Ukrajine Vám vymenia 5 Ukrajinských za 1 Slovenský.
Milan Blahovský (16.02.2014, 20:35)
Ľubo nesklamal si ma, píšem tu o biznise po slovensky, píšem tu o charaktere osobnosti. Som rád, že ukazuješ ľuďom po Slovensku ako sa bez námahy dá dostať k zisku. Vymenný obchod raz snáď ovládne všetkých a to bude krása ako budeme kšeftovať. Určite si každá ZO robí v tomto čase objednávky a ak funkcionár trocha predvída urobí objednávku napr. o 100-200 ks viac podľa členskej základni v jeho okolí. To že niekto robí objednávku o 1000 ks viac to vyznie tak trocha komicky, ale budiž aj to je jedna z možností. To, že kvalitu našich holubov posudzuješ podľa záujmu o naše krúžky to je ešte viac komické, idem radšej na film lebo od smiechu asi dnes nezaspím. Ty si taký sradnista....
Ľubomír Drgáň (16.02.2014, 21:08)
Milan neviem čo poslednom čase ťa tak veľmi trápi,alebo prečo si sa tak zmenil. Ak to považuješ za biznis nemám slov.Skúsim ti vysvetliť ešte jeden krát. Ja ich nepredávam po 3 Zl. Ja som ich predal za 0,25. A keď pan predajca ich bude predávať aj za 100 ZL,tak ja mu môžem zavidieť jeho šikovnosť. A ak píšeš o charaktere neviem neviem. Treba sa pozrieť do zrkadla. A ak zrkadlo je ďaleko stačí si prepnúť na PC web kameru. Milan pochop, nechcem tu rozoberať charakter jedného druhého ,alebo tretieho.Pre zábavu chovateľskej verejnosti. Ja nebudem zaspávať od smiechu. Mňa trápi tvoj stav. Ano som veľký srandista.
František Vaňo (16.02.2014, 21:12)
Škoda pán Drgáň, že ste tie krúžky 2013 neponúkol hoci aj na fóre. Bol by som si určite nejaké kúpil. Po viac ročnej prestávke v chove holubov som minulý rok začal znovu chovať holuby. V ZO žiadne krúžky voľné neboli, keďže som si rok predtým krúžky neobjednal. Začiatkom júna na zväze už žiadne krúžky 0999 neboli. A tak mám nejaké holuby bez krúžkov len do chovu. Nedal som ich do polievky len kvôli dobrému pôvodu.
Marek Hradil (16.02.2014, 21:16)
Tak já osobně si objednávám kroužky pouze pro vlastní potřebu, ale pokud se někdo rozhodne, že si koupí kroužky navíc, které posléze přeprodá dál, doopravdy na tom nic špatného nevidím a je to pouze a jen jeho každého věc. Z těch kroužků navíc přiteče nějaká kačka do pokladny svazu, nakupující v nouzi bude rád, že má čím kroužkovat a dotyčný chovatel bude pouze pořád a jen nakládat s něčím, co je v jeho vlastnictví. Koupí je zas a jenom chovatel, který s nimi bude zas a jen kroužkovat holoubata... Nebo je něco špatného na tom výdělku? Dnes se vydělává na všem a nevidím ani nic nenormálního na prodeji kroužků, které si někdo regulérně koupí. Pak ať si s nimi dělá každej co chce, třeba ať je prodá, když někdo akceptuje jeho nabídku. Nebo jsou na trhu kroužky zakázanou komoditou? A nebo v čem je problém? P.S. Což na film... ale v úterý na hokej :-)....
Ľubomír Drgáň (16.02.2014, 21:26)
Pan František Vaňo. ja som si to uvedomil až v 11 mesiaci keď som otvoril šuplík a dával som ešte chovateľom kartičky . Pan Hradil už sa teším na hokej . Pekný večer Vám prajem .
Milan Blahovský (16.02.2014, 21:27)
To hej, ktorá strana Moravy spať nebude ??? Nejde o život, nejde o nič. Že tu nejakého holubára o niečo obtiahneme to je druhoradé a je jedno či je slovák, maďar alebo poliak. Nech sa naučia žiť v tomto krásnom svete. Čo sa so mnou deje ??? Asi sa mi otvorili oči a uši dokorán. Ústa sa otvoria asi čoskoro.
Marek Hradil (16.02.2014, 21:50)
Jak "obtiahneme"? Kupuje přeci dobrovolně...
Milan Blahovský (16.02.2014, 21:54)
Naznačil som niečo všeobecné a nie konkrétne, snáď niekedy viac a konkrétnejšie...
Ľubomír Drgáň (16.02.2014, 22:22)
Tak inač. Príklad: priemerná cena holuba je,40€ . Dáte ho na dražbu cena vstupne na 200€. Je to váš úspech že sa predal. Vy voči základnej cene ste zarobili 160€. Ste pyšný a všade poviete že jeho súrodenec sa predal za 200€. A nedaj bože že ho kúpi, niekto a hneď ho predá za 2000€. Viete ako sa povie, tomu čo ho predal za 2000€. Super predajca. A vy hneď reagujete a všade budete vypisovať že súrodenec nebol predaný za 200€ ,ale ,ale za 2000€. To to by som nazval biznis,ktorí nám prináša doba a možnosti. Pri predaji vždy musí byt predajca a kupujúci. A cely obchod musí prebehnúť,korektne a dobrovoľne. Do škôl prichádzajú materiály na vedenie študentov v oblasti biznisu. Komenský by mal radosť – biznis ako škola hrou Milan vy ste to nedostali ? Podnikateľská kultúra sa dá vypestovať. A začínať s ňou treba už v škole. Keď žiaci v sebe nemajú podnikateľského ducha a k tomu dostatok informácií a vzdelanie, ťažko podnikanie rozvíjajú v praxi. U nás je niekoľko aktivít v oblasti podnikateľského vzdelávania študentov, z ktorých medzi najvýznamnejšie patria: programy Junior Achievment (najmä program študentských spoločností), program ŠIOV Cvičná firma, národný projekt Kvalitní v škole – úspešní v živote. Posledný patrí k najmladším, no rozsahovo najväčším projektom v oblasti podnikateľského vzdelávania v posledných rokoch. „V rámci projektu Kvalitní v škole – úspešní v živote sa nám podarilo vytvoriť komplexný obsah podnikateľského vzdelávania. Výstupom boli publikácie, DVD a internetový portál,“ hovorí Ján Solík zo Združenia podnikateľov Slovenska, ktoré tento projekt spolu s partnermi realizovalo. Stredoškolskí učitelia a študenti dostali k dispozícii vzdelávacie materiály obsahujúce učebné texty (teoretické vedomosti), prípadové štúdie (praktické vedomosti) a mnoho doplnkových interaktívnych materiálov. Pre učiteľov najprínosnejšou časťou boli vzorové metodické postupy vyučovacích hodín, ktoré obsahujú prvky zážitkového vzdelávania. „Vzdelávacie materiály vytvorené v rámci projektu Kvalitní v škole – úspešní v živote sú spoločnou prácou ľudí z podnikateľského sektora, neziskových organizácií zaoberajúcich sa vzdelávaním a najaktívnejších učiteľov zo stredných škôl na Slovensku. V rámci projektu dostalo 6–zväzkové súpravy spolu s tromi DVD bezplatne viac ako 1 500 stredoš­kolských učiteľov, ktorí sa zúčastnili v uplynulom roku našich vzdelávacích seminárov,“ dodáva Solík. Okrem existujúcich aktivít sa v tomto školskom roku objavila v oblasti podnikateľského vzdelávania na slovenských školách aj ďalšia novinka – projekt Business Schoolgames, ktorý sa v susednom Rakúsku teší už šesť rokov mimoriadnej obľube študentov. „Cieľom projektu je zážitkovou formou vzbudiť u stredoškolských študentov záujem o vzdelávanie, rozvíjať ich podnikateľské zručnosti a ekonomické myslenie,“ približuje projekt jeho koordinátor v SR Ladislav Smoroň. „Základnou časťou projektu je spoločenská hra Business Master, ktorá je kombináciou hry Monopoly a Milionár. Je minimálne taká zábavná, ako hra Monopoly, ale hráči sa popri tom dozvedia, ako funguje ekonomika a čo je dôležité pre úspech v podnikaní. Hrajú s reálnymi firmami, s firmami, ktoré poznajú a ktorých produkty využívajú alebo budú využívať v budúcnosti.“ Týmto spôsobom sa podarilo previazať vyučovanie s praxou. Študenti pochopia veľmi rýchlo, že ekonomika a podnikateľské prostredie sú súčasťou ich každodenného života a je pre nich dôležitá. Cieľom hry je založiť čo možno najviac firiem a tieto priniesť na burzu. Hráč to zvládne len v prípade, ak pozná odpovede otázky súvisiace s ekonomikou a podnikaním. „Aby bol podnikateľ úspešný, potrebuje odborné vedomosti, cieľavedomosť a vytrvalosť. Rovnaké predpoklady potrebuje hráč na to, aby vyhral v hre Business Master. Predovšetkým však hra vzbudzuje záujem o hospodárstvo, hráči spoznajú firmy v regióne, ako aj ekonomické základy a súvislosti. Možno povedať, že hra Business Master pomáha trénovať a rozvíjať podnikateľské schopnosti,“ tvrdí Ladislav Smoroň. Samotná hra Business Master však nestačí na dosiahnutie trvalých výsledkov. Preto sú súčasťou projektu Business Schoolgames aj ďalšie aktivity, z ktorých najvýznamnejšími sú turnaje. Minulý týždeň sa uskutočnil v Bratislave prvý pilotný turnaj. Zúčastnilo sa na ňom 5 stredných škôl z Rakúska a 5 vybraných škôl z celého Slovenska. Hracím jazykom bola angličtina, ktorá je jazykom medzinárodného podnikania. „Tento turnaj nám urobil obrovskú radosť vysokou úrovňou a záujmom účastníkov, čo nás utvrdilo v plánoch zapojenia ďalších škôl a prípravy slovensko–anglickej verzie Business Master, ktorá bude k dispozícii začiatkom budúceho roka,“ teší sa Ladislav Smoroň.
Jozef Gallovič (17.02.2014, 02:19)
Pan Drgan, neviem co si mam mysliet o Vasom prispevku. Ale, uz nejaky usudok si urcite urobim.
Štefan Nochta (17.02.2014, 05:56)
Ľubo....to čo si bol v parlamente...:-))
Tibor Balogh (17.02.2014, 06:57)
Pán Drgáň koho považujete za úspešného podnikatela / kapitalistu / u ktoreho musia robotníci drieť za 300€ !!!!
Zdeňek Adamík (17.02.2014, 09:02)
Tento systém má snad vzbudit mylnou doměnku že všichni mohou či budou podnikat. Ale s čím potom prosím? Nebo snad jako před nedávnem, v jedné velké federaci kde vytvářeli pseudozisk přehazováním cenných papírů ze stolu na stůl, tiskli, málo čím podložené peníze a podíleli se významnou měrou na vzniku ekonomické (finanční) krize? Pokud takto chce někdo vychovávat naši mládež, tak prosím. Já tomu říkám vytváření bludného kruhu. A k těm kroužkům. Jen tak na okraj: copak si ti citovaní polští chovatelé u nich neobjednali kroužky? Pochybuji, spíše bych tipoval že už předem uzavřeli soudružskou dohodu s jistým slovenským občanem o dalším možném postupu. A Milana B. nechte prosím na pokoji, ten co pro slovenské chovatele udělal za posledních x let, to mnozí, byť by byli v různých funkcích, možná nedokáží ani za celý život.
Marek Hradil (17.02.2014, 09:49)
Pán Drgáň, co ten hokej? Také to vidíte na výhru Čechů ?
Zdeňek Adamík (17.02.2014, 10:27)
Neotravuj tady s mizerným hokejem. Za současné úrovně hry těchto dvou týmů tam nemá ani jeden co dělat. A propos, s dobrou taktikou se lze následně vyhnout Američanům.......
Stanislav Bojko (17.02.2014, 11:19)
Z přízpěvku p. Drganě je vidět, že žije ve virtualním světě. Co se tyče studentů je jdná věc jasná, může být chytrý jak Anštajn ,když nebudé mít finanční krytí tak se svými nápady je v Ř... . Nebo bude dělát kašpárka někomu který je má a ještě bude muset držet hubu. Jak popisuje Drgaň o kroužcích nebo prodeje holubů , je to jen zvýšení cen a tím ožebračení tych co na to nemají . Takový kšefty nedělali ani vexsláci za před převratem.
Martin Jurásek (17.02.2014, 12:07)
V kontextu s nákupem a následným prodejem (ziskovým) rodových kroužek mě napadá ještě jedno přirovnání. Příklad: Veřejnost bude seznámena s tím, že proběhne určitá akce (sportovní, kulturní, jiná...) na kterou stojí vstupenka 500,- Kč. "Podnikavý obchodník" skoupí všechny možné volné vstupenky a prodává je několikanásobně dráže a jejich cena roste s blížícím se datem akce (pro naše potřeby s nutností kroužkování). Jelikož nelze sehnat vstupenky (kroužky) legální cestou nikde jinde, je člověk "nucen" zaplatit za to či ono nehoráznou cenu. To pro mě není úspěšný obchod, ale obyčejná spekulace a černý trh. Ale je to jen můj pohled...
Milan Blahovský (17.02.2014, 12:12)
http://allegro.pl/org-obraczki-sk-2014-na-tipesy-i3978268116.html Že sa nám pekne rozkvitá to naše podnikanie, všetko tvoji žiaci Ľubko ? No nie nadarmo sa vraví : Aká matka, taká Katka, aký otec taký syn. .....
Milan Klačan (17.02.2014, 16:28)
Poniektorý ľudia by vôbec nemali zastávať žiadne a ani oblastné funkcie, lebo to potom na základe porekadla: " vrana k vrane sadá..."budí dojem medzi chovateľmi , že všetci sú tam rovnaký! Biznisu zdar!!!
Miroslav Ďurana (17.02.2014, 17:10)
Milan normálny človek pochopí načo si chcel poukázať a kto nechce nakoniec urobí s Teba gašpara.Uvolni sa a dýchaj z hlboka,alebo mám citovať nejakého trebárs liečiteľa.
Ľubomír Drgáň (17.02.2014, 17:55)
Milan nie je to vhodne čo tu predvádzaš. Poznám to,ako tu na diskusnom fóre to funguje. To čo vidia ľudia na monitore to je len odvar čo sa varí v kuchyni.A nik to nevidí,koľko ingrediencii tam dávaš. Dávaj pozor aby ti to neprihorelo.
Milan Blahovský (17.02.2014, 18:12)
Východoslovenská múdrosť: "Čim vecej pijem, tim som vecej pijani. Čim som vecej pijani, tim še vecej trašem. Čim vecej še trašem, tim vecej viľejem. Čim vecej viľejem, tim menej pijem." Z toho vyplýva ponaučeňe: "ČIM VECEJ PIJEM, TIM MENEJ PIJEM."
Pavel Novak (17.02.2014, 19:52)
Plne sa stotožňujem s p.Blahovským a vyjadrujem mu v jeho názoroch plnú podporu. V našej ZO tiež objednávame 200-300 krúžkov naviac a tie sa v pohode počas sezóny predajú. A ak náhodou neni záujem tak sa dajú do ponuky ale až tak v júli alebo v aj neskorej. No to že niekto dá do predaja už začiatkom roka rodové obrúčky a v takom veľkom množstve, tak to sa dá nazvať "biznis po slovensky". Pán Drgáň, nehnevajte sa ale ak by ste tak obšírne reagoval na diskusnom fóre TS Trix na otázky Vám kladené, tak určite by bol väčší záujem o testovanie.
Peter Rešutík (17.02.2014, 20:15)
V našej ZO nám tento rok pribudli dvaja nový členovia pre ktorých sme neobjednávali krúžky. Nakoľko však o krúžky mali záujem tak sme im zopár uvolnili čo však im nepostačuje. Určite by privítali keby si aj oni mohli zakúpiť krúžky na tento rok. A pokiaľ viem neboli tu ponúkané žiadne krúžky. Myslím že ak takéto rezervy sú mali by byť najprv ponúknuté členom SZ.
Jozef Jakubčák (18.02.2014, 07:58)
Posledným príspevkom v diskusii p.Drgáň presne vystihol o čom to celé je. Koho zaujima alebo trápi že predal alebo ponúka tie naše trápne krúžky! Netrápili ste sa na výboroch schválením aby sa vybral kvalitný výrobca ale za posledné roky sú vysledkom krúžky ktoré praskajú sú slabo čitatelné a pod. O farbe už tu diskusia bola.A pre p. Adamíka moj odkaz: u nás o niektorých ľudoch hovoríme, že majú hnedý nos iste viete kvoli čomu.A tých je tu v tejto diskusii viacej. [%sig%]
Zdeňek Adamík (18.02.2014, 08:49)
Ano vím. Vaše sebepoznání mě překvapilo. To je dobře. Škoda, že panu Drgáňovi sebereflexe asi trochu chybí. Hezký den přeji.
František Šimko (18.02.2014, 11:49)
Páni myslím že je na čase prejsť od slovných súbojov k činom, tým činom mám na mysli súboj . Len už neviem kto vyberá druh zbrane... Ale podľa tejto trápnej diskusie sa môže stať že to bude pištoľ vers. šabľa. Ako hovorí p. Adamík pekný deň.
Peter Turek (18.02.2014, 12:20)
Averzia,voči niekomu kto pracuje,má výsledky,vyjadrí sa i k spoločenským témam,ktoré priamo ovplyvňujú náš šport,by nemala urážať ani jeho,ani iných,ktorí sa vyjadria,ako to vyplýva z príspevku p.Jakubčáka. Otázka,ktorá sa venuje krúžkom,je už iba maličký vrchol ľadovca,ktorý začal privatizáciou.Tá umožnila vo svojej forme získať politickú i ekonomickú moc,čo by samo o sebe nemuselo byť len špatné.Avšak vyhlásilo sa,že štát je najhorší vlastník,dajte to nám,my to zveľadíme.Úmyselne sa zabudlo na zákon,ktorý by zaväzoval privatizéra sprivatizované tzv.za korunu zveľadiť,zaistiť výrobu,zamestnanosť a až potom si užívať zisk z kapitálu.Česť mala vládnuť svetom.Po čase sa sprivatizované predalo-to,čo vybudovali naši otcovia i my v mladom veku sa dostalo do vrecák pár vyvolených.Samozrejme,dnes to v rámci štátu chýba a ani politici si s tým nevedia poradiť,pretože kde nič nie je,ani povedzme jastrab neberie.Samozrejme sa spomína návrat k tomu,čo bolo dobré,bez ohľadu na systém a keby sme mali financie,ktoré nemáme,čo sú slová premiéra,hneď by sme odkúpili naspäť min.SPP. Mnohí spomínaní absolventi biznisových škôl,kurzov,rôzni hovorcovia,zástupcovia reklamy,sledujú jediný cieľ-zarobiť,za každej situácie vytiahnúť z ľudí ešte to minimum peňazí,ktoré medzi nimi je.Čo je na tom špatné?Vyjadrím slovami jedného bývalého zákazníka-my nič nevyrábame,neprodukujeme,nedávame prácu,my iba ´tažíme z toho,čo už bolo nadobudnuté.Takej sebarefleksie je málokto schopný. Nemáme na dôchodky?Tak uzákoníme odchod do dôchodku v sto desiatich rokoch. Slovák skloní hlavu a povie-keď to ináč nejde... Množstvo exekúcií,vysoká nezamestnanosť,pásma vyloženej chudoby a alarmujúci odchod vzdelaných,ešte vždy šikovných mladých ľudí,ktorí sa už nechcú vrátiť,neukazuje nič dobrého.Kauza ŠMEJDI,vývoz značného množstva zisku do zahraničia,čakanie na princa na bielom koni v podobe zahraničného investora,ktorý by mal prísť i niekde tam,kde nevedie ani poriadna cesta... A sme pri krúžkoch-to je trh.Krúžky,ak sú na predaj za cenu stanovenú predávajúcim a záujemca súhlasí,čo s tým urobíš?Problém geniálnej ruky trhu je v tom,že drvivá väčšina krajín,rodín,jednotlivcov žije na dlh,ktorý denne stúpa. Obrovské zisky minima,rozširujú biedu väčšiny.Aby nebol konkrétny vinník,používajú sa výrazy ako finančné skupiny,zahraničné monopoly,perspektívni investori,záujmové skupiny.Ak nastane bieda?Sklamal trh. Nikto konkrétny,mútne vody... Väčšina ľudí u nás je skromných,chcú normálne vychovávať deti v krajine v ktorej budú mať perspektívu uživiť sa,športovať,holubáriť. Konkrétny príklad-navštívil ma jeden absolvent týchto podnikateľskýc kurzov s ponukou predaja kvalitných hrncov,cena ktorých zaručovala nesmrtelnosť konzumenta potravín pripravovaných v tomto výrobku.Nič proti výrobku.Vyštartoval polhodinovým monológom,naučeným tempom pripomínajúcim útok sokola na kŕdeľ holubov.Záver množstva naučených formuliek-Naša firma existuje a vyrába iba preto,aby ste vy bol zdravý.24 mesiacom budete platiť dohodnuté splátky a tak vám prinesiem súpravu.Nie hneď,firma má takú kvalitu,že nevyrába ani kus do rezervy,všetko na základe uzatvorených zmlúv.Zo strany firmy v tomto smere žiadny risk,že by im ostal nepredaný tovar.Na moju otázku,prečo mám potom variť ešte 2 roky v plecháčoch,keď im tak záleží na mojom zdraví už odpovedať nevedel,to ho na kurze nenaučili... A k hokeju?Postúpi jeden z bývalej federácie,jedna z mála výhod rozdelenia.Čo bolo zanedbávané pred rozdelením,je na tom žiaľ v mnohých prípadoch ešte horšie po rozdelení.Našťastie holubárske stretnutia ukazujú,že priateľstvo medzi našimi národmi pretrváva.Ktorá mocenská zložka si z toho vezme príklad?
Ján Kováč (23.02.2014, 13:58)
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/33641799/Kruzky-na-holuby-Polske-PL-2014-FCI.php http://zvierata.bazos.sk/inzerat/33641672/Kruzky-na-holuby-Holandsko-NL-2014-FCI.php

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené